Въведение

Моля внимателно прочетете тези условия, преди да използвате този уеб сайт. Ако използвате този уеб сайт, се счита, че приемате и сте съгласни с условията. Ако НЕ ПРИЕМАТЕ тези условия, моля не използвайте този уеб сайт.

Настоящият документ съдържа Общите условия, съгласно които „Карисима Диамант Център“ ЕООД предоставя услуги на потребителите си посредством интернет магазина carissima.bg.

Тези условия обвързват всички потребители. Със зареждането на изградените хипервръзки, разположени на сървъра на carissima.bg, или чрез заплащане ползването на платени услуги, предлагани от него, потребителят се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва настоящите общи условия. Идентифициране на потребителя с цел възпроизвеждане на изявлението му за приемане на общите условия се извършва чрез съхранените в лог-файловете на сървъра carissima.bg на IP адрес на потребител, както и всяка друга информация.

Този уебсайт се управлява от „Карисима Диамант Център“ ЕООД. В целия сайт термините „ние“, „нас“ и „наши“ се отнасят за „Карисима Диамант Център“ ЕООД. „Карисима Диамант Център“ ЕООД предлага този уебсайт, включително цялата информация, инструменти и услуги, достъпни от този сайт за вас, потребителя, при условие че приемете всички правила, условия, политики и забележки, посочени тук.

Всички нови функции или инструменти, които се добавят към текущия магазин, също са предмет на Условията за ползване. Можете да прегледате най-актуалната версия на Общите условия по всяко време на тази страница. Запазваме си правото да актуализираме, променяме или заменяме която и да е част от тези Условия за ползване, като публикуваме актуализации и/или промени на нашия уебсайт. Ваша отговорност е да проверявате периодично тази страница за промени. Продължаващото използване или достъп до уебсайта след публикуване на каквито и да било промени означава приемане на тези промени.

Съгласие за покупко-продажба.

 • Търговските взаимоотношения между потребителя и фирма „Карисима Диамант Център“ ЕООД започват в момента, когато потребителят изпрати своята поръчка, посредством попълване на формуляр за поръчка намиращ се в сайта, изискващ данни за доставка, фирмени данни и данни за поръчваните продукти.
 • Офертата на продавача подлежи на промяна по всяко време, без задължението за предизвестие, по усмотрение на продавача. Полагаме всички усилия да представим реалния цвят, модел и дизайн на продуктите на Carissima.bg на снимките, качени на уебсайта, но все пак могат да се получат различия поради технически ограничения на възможностите за възпроизвеждане на цветовете от компютърното Ви оборудване. Съответно CARISSIMA.bg при никакви обстоятелства не носи отговорност за каквито и да е грешки или неточности на снимките или графичните изображения на продуктите, показани на сайта.
 • Клиентът ще бъде информиран по имейл веднага щом получим направената поръчка. Внимание: получаването на този първи имейл не означава, че е сключено споразумение. Споразумението е сключено при изпращане на имейла с потвърждение на поръчката или при освобождаване на продуктите за доставка.
 • Освобождаването на поръчаните продукти за изпращане от продавача също представлява част от приемането на поръчката. Продавачът си запазва правото да отказва поръчки, без да дава обяснение за това.
 • Приемането на поръчката ще бъде направено с уговорката, че в случай на грешна или неизвършена доставка към продавача, той може да не достави или да достави частично поръчката. Продавачът ще положи всички усилия за набавяне на съответните продукти. Ако продуктите не могат да бъдат набавени, Carissima.bg бързо ще възстанови платената сума, в случай, че я е получила. Ако продуктите не са в наличност или са частично налични, клиентът ще бъде информиран своевременно за това.

Изпълнение на поръчка

Изпълнение на поръчката започва след като наш сътрудник се свърже с клиента за одобрение и сравнение на данните му.
Ако поръчката е приета до 16:00 ч. в работен ден, тя ще бъде приведена за изпълнение веднага. Ако поръчката е приета в почивен ден, тя ще бъде изпълнена в първият работен ден след почивката.

Работно време:
Понеделник – Събота от 9:30ч. – 19:30ч.
Почивни дни – Неделя.

Отказ или промяна на поръчка

Потребителят има право да откаже или промени своята поръчка до 48 часа, след като тя бъде направена.

Проследяване на поръчка

„Карисима Диамант Център“ ЕООД се задължава да следи изпратените поръчки и да уведомява получателите им за текущото местоположение при запитване. За да бъде още по-лесно и ясно, ние предоставяме на клиентите референтен номер, за проследяване на пратката директно в сайта на куриера.

Отказ и връщане на стока

Клиентите на „Карисима Диамант Център“ ЕООД имат право да се откажат или върнат поръчаните продукти в срок от 7 календарни дни, след получаването им. Продуктите, трябва да са в добър търговски вид без драскотини, наранявания и други външни белези в запазена оригинална опаковка. Също така всички аксесоари, лицензионни стикери, документации, подаръци и други, които съпровождат продуктите трябва да са налични в добър търговски вид без наранявания, драскотини и скъсвания.

„Карисима Диамант Център“ ЕООД се задължава да възтанови пълната покупна стойност на продуктите не по-късно от 30 дни считано от датата, на която клиента е упражнил правото си на отказ от сключения договор съгласно закона за защита на потребителя чл. 55, ал. 6.

Артикули 

Всички артикули с диаманти, закупени от електронния магазин carissima.bg, са придружени със сертификат за качество. Всички артикули са оригинални, нови, неупотребявани. Пръстените са в стандартни размери – номер 50-54. Преди да ви изпратим пръстен, наш служител ще се свърже с вас за уточняване на размер. В цената на висулките не е включена и верижка. Верижките са със стандартна дължина 45см. Може да поръчате и различен размер верижки. Електронният магазин не носи отговорност при изчерпване на количества от даден артикул. При липса на наличности на клиента се предоставя възможност за поръчка на желания артикул или възможна алтернатива. В случай, когато няма възможност да бъде осигурен желаният артикул, клиентът ще бъде уведомен с телефонно обаждане или имейл.  

Търговски марки

Всички използвани имена, знаци и символи на продукти, публикувани в този сайт, са търговски марки или са защитени от авторското право, които са притежание на тяхната собственост.

Права и задължения съгласно Закона за защита на потребителите

Съгласно Закона за защита на потребителите (ЗЗП) ние от carissima.bg сме длъжни и Ви предоставяме свободно следната информация:

 • Името и адреса ни – „Карисима Диамант Център“ ЕООД, гр.Пловдив, ул. „Съборна” 2
 • Основните характеристики на стоките са изписани подробно в страницата за представяне на всеки продукт.
 • Цената на стоките е изписана С ВКЛЮЧЕНО ДДС на страниците за представяне на съответния продукт. Ние не налагаме никаква допълнителна стойност при използването на представените средства за комуникация с нас.
 • Начините за доставка са описани подробно в категория „Срокове“ и „Доставка“.
 • Плащането на стоките е съобразено с чл.93 ал.1 на Закона за задълженията и договорите (ЗЗД), за което се получава съответния документ.
 • Може да сочи към съдържание на carissima.bg, но не и да го копира. Не трябва да създава рамки на браузъра или граници около съдържание на carissima.bg. Не трябва да посочва не-явно, че carissima.bg налага или препоръчва него или продуктите му. Не трябва да дава невярна информация за продуктите или услугите на carissima.bg. Рекламата ни не е заблуждаваща, както и не е разрешена сравнителна такава, съгласно чл. 33, ал.2 от Закона за защита на потребителите(ЗЗП). Не трябва да съдържа информация, която може да се определи като неподходяща, обидна или спорна, както и заблуждаваща и непочтена, а само информация, подходяща за всички възрастови групи.
 • Информацията не трябва да бъде предоставена по неясен и неразбираем начин, а да подчертава търговския характер на предложението и да бъде в съответствие с принципа на добросъвестност при търговските сделки и добрата търговска практика, съгласно разпоредбата на чл.52, ал.2 от ЗЗП.

Отговорности

Потребителят сам е отговорен за възприятията и интерпретацията на точността, пълнотата и полезността на информацията, съдържаща се в сайта.